FŐOLDALTERMÉKEKSZOLGÁLTATÁSOKGARANCIADIÁKOKNAK SPECIALITÁSOKEGÉSZSÉGPÉNZTÁRAKBEJELENTKEZÉSGÓLYAKAMERA                         

Szolgáltatások

 

Szemészeti szűrővizsgálat

 

Szemünk behatóbb vizsgálata

 

Látásunk évenkénti ellenőrzése legalább olyan fontos, mint a más egyéb betegségek megelőzésére igénybe vett szűrővizsgálatok. A látás romlása legritkább esetben hirtelen bekövetkező esemény, általában viszonylag lassan kialakuló, kevésbé lekövethető folyamat. Így sokszor már csak a vizsgálat során szembesülünk azzal, mennyivel jobb is lehetne a látásunk a megfelelő korrekció használatával.

A rendszeres látásellenőrzés igénybevétele azért fontos, mert mielőbb kiderülnek az elváltozások, annál jobban kezelhetőek. Kevesen tudják ugyanis, hogy a szemvizsgálat nem csupán a látás ellenőrzésre szolgál, hanem segíthet más betegségek feltárásában is (pl.: szürke hályog, zöld hályog, magas vérnyomás, cukorbetegség). Ezen elváltozások kialakulásának veszélye 40 éves kor felett fokozódik, ezért javasoljuk, hogy évente járjanak el szemészeti szűrővizsgálatra.

Szaküzletünkben felkészült szakemberhez fordulhatnak látásproblémáikkal. Boros László diplomás optometrista-kontaktológus várja kérdéseiket, és készséggel áll a rendelkezésére, ha úgy érzi, hogy panasza van a látásával kapcsolatban. Biztos lehet benne, hogy együtt megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást látásproblémája orvoslására.

Az Írisz Optikában végzett szűrővizsgálat három részből áll. Egyrészt computeres szemvizsgálatból, ahol a legmodernebb eszközök segítségével állapítjuk meg a dioptria meghatározásához szükséges alap adatokat, majd a hagyományos – próbaszemüveges módszerrel választjuk ki az önnek legoptimálisabb dioptriát. Ez után történik a szem első és hátsó felszínének behatóbb vizsgálata Zeiss réslámpa segítségével. Munkatársaink az Ön igényeinek megismerése után javaslatot tesznek a megfelelő látásjavító eszköz kiválasztására, legyen szó akár szemüvegről, akár kontaktlencséről. A vizsgálati eredményeinkre MINDEN ESETBEN garanciát vállalunk!

 

Komputeres szemvizsgálat

 

Szemüvegkészítéshez elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk pontos vizsgálati eredménnyel. Az Írisz Optikában új szemüvegének megrendelése előtt, lehetőséget biztosítunk a látásvizsgálat elvégzésére, így Ön biztos lehet  abban, hogy a látásigényének legmegfelelőbb korrekciós adatokkal tudja megrendelni azt.

Szaküzletünkben felkészült szakemberhez fordulhat látásproblémáival. Boros László diplomás optometrista-kontaktológus várja vizsgálónkban, aki készséggel áll a rendelkezésére, ha úgy érzi panasza vagy kérdése van a látásával kapcsolatban. Biztos lehet benne, hogy együtt megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást látásproblémájának az orvoslására.

 

 

A komputeres szemvizsgálat menete

 

 1. A páciens adatainak és az előző szemüveg adatainak rögzítése
  2. Objektív látásellenőrzés (a komputer elvégzi a szem mérését)
  3. Szubjektív látásellenőrzés (a próbaszemüveg segítségével beállítjuk a legjobb látást biztosító dioptriát az alábbiak figyelembevételével):
  4. Egyszemes látás felvétele, vörös-zöld ábrával, keresztcilinderrel finomítva
  5. Kétszemes együttlátás ellenőrzése
  6. Konvergencia ellenőrzése
  7. Olvasódioptria meghatározása olvasótáblával
  8. A páciens igényeinek megbeszélése és a megrendelendő új szemüveg viselési módjának tisztázása (távoli, olvasó, bifokális, multifokális, számítógépes munkaszemüveg vagy akár dioptriás napszemüveg, úszószemüveg)
  9. Pupilla távolság mért adatainak rögzítése
  10. A javasolt következő kontrolvizsgálat idejének megbeszélése

 

Mi is valójában az objektív és szubjektív látásvizsgálat?

 


A teljes látásvizsgálat két részből áll:

 


• objektív (számítógépes) szemvizsgálat

• szubjektív szemvizsgálat

 

Az objektív szemvizsgálat


Az objektív szemvizsgálat, mint ahogy neve is utal rá, objektíven adja meg a páciens fénytörési hibájából származó dioptria adatokat, figyelmen kívül hagyva, hogy a páciens előzőleg milyen szemüveget viselt, illetve az előző szemvizsgálat során milyen korrekciót kapott. Az objektív szemvizsgálat refraktométerrel készült vizsgálat.
Vizsgálónkban az egyik legmodernebb számítógéppel vezérelt automata refraktométerrel végezzük ezt a vizsgálatot. Az objektív szemvizsgálat önmagában nem elegendő a megfelelő szemüveg, vagy kontaktlencse felírásához, de fontos tájékoztatást ad a szemvizsgáló részére a szem optikai tulajdonságairól.

 

 

A szubjektív szemvizsgálat


A szubjektív vizsgálat alkalmával figyelembe vesszük az objektív vizsgálat eredményét, a páciens a próbalencse, próbakeret és Led projektor által vetített kép segítségével ki is próbálhatja először jobb, majd bal (monoculárisan) és legvégül mindkét szemével (binoculárisan). A vizsgálati eredmény rögzítésekor, a páciens maga is láthatja (ezért szubjektív), hogy melyik dioptriával a legkomfortosabb a látása.

Az objektív komputeres szemvizsgálatot a modern szemdiagnosztika legújabb technológiai újdonságával a Japán NIKON szemvizsgáló refraktométerrel végezzük. A refraktométer 0,1mp alatt végzi el a szem bemérését, így a szem nem képes alkalmazkodása révén „becsapni” a gépet.

A szubjektív látásvizsgálat a nagy pontosságú képet mutató, Led fénykibocsátású CHAROPS CCP-7000 jelvetítővel történik. Ez a modern jelvetítő több mint 100 féle ábra segítségével és borotva éles képével a lehető legpontosabb vizsgálati eredményhez vezet.

A fenti két eszköz együttes alkalmazásával az Írisz Optika vizsgálójában egyedülálló lehetőség nyílik a binokuláris látásvizsgálat alkalmazásával egy magasabb szintű látásigény kielégítésére.